Сайт Верховної Ради України за відвідуваністю посідає перше місце серед усіх сайтів парламентів країн-членів ООН. Згідно з дослідженням руху «ЧЕСНО», він утримує це місце кілька років поспіль.

Активісти проналізували показники сайтів парламентів 193 країн з допомогою платформи SimilarWeb – сервісу відкритої статистики. Результати показали, що за місяць на сайт ВРУ заходять майже 3 мільйони людей, і переглядають сайт понад 7,8 мільйонів разів. Це найвищий показник серед проаналізованих сайтів.

Друге місце посідає сайт парламенту Великобританії (5,9 мільйонів переглядів), третє – США (4,9 мільйонів переглядів), четверте – Польща (3,4 мільйонів переглядів).

«Якщо у 2016 році сайт Верховної Ради за кількістю трафіку посідав 108 місце з-поміж усіх українських сайтів, то в 2018 – 103-тє. За відвідуваністю сайт Ради випереджає сайти Президента України і Кабінету Міністрів. Більше того, показники ВРУ навіть вищі, ніж в українських інформагентств», – йдеться в дослідженні.

Серед інших показників, які дослідили активісти, – середній час перегляду сайтів, глибина перегляду, географія, стать та вік відвідувачів тощо.

До прикладу, сайт ВРУ найбільше відвідують жінки (57,58%). За віковою ознакою – це переважно 25-34 річні (майже 33%). У середньому на сайті ВРУ одна людина проводить близько 5 хвилин. Крім України, на нього заходять користувачі з Польщі (0,77%), Німеччини (0,69%), США (0,56%) і Росії (0,47%).

Зазначається, що сайту вдається утримувати високу позицію попри відсутність мобільної версії та зручного дизайну. На думку дослідників, це пов'язано з поширенням мобільних гаджетів в Україні, інтернету та збільшенням його швидкості.

Посилання

обкладинка: ЧЕСНО