Комунальники зняли жовту фарбу з лавок від бюро Слави Балбека на Львівській площі, повідомляє дизайнер «Агентів змін» Олександр Колодько.

Оновлений вигляд лавок на Львівській площі

Раніше вони пофарбували лаковану деревину, чим обурили дизайнерів та громадськість. Але тепер у TUYVO, компанії, що виготовила лави, заявили, що після чергового «оновлення» лавки «померли назавжди».

Торці дерева пофарбували чорною фарбою

«Краще було б лишити їх жовтими… Навіщо було фарбувати торці дерева чорною фарбою? Навіщо покривати метал з порошковим покриттям ще одним шаром олійної фарби? Хоч би бруд спершу витерли! Покривали чим? Морилкою? А жовту фарбу, вибачте, чим знімали? Рубанком? Спочатку деревині просто було необхідне ніжне шліфування і покриття лаком. Якщо на нього немає коштів, попросили би – ми б виділили банку або дві за свій рахунок. Тепер ці лавочки, на жаль, померли назавжди», – пишуть дизайнери.

Оригінальний вигляд деревини
Деревина після другої «реставрації» комунальників
Пофарбована лавка

Голова Шевченківської райадміністрації Олег Гаряга вважає претензії дизайнерів до роботи комунальників недостатньо обґрунтованими: «Ціна/якість в умовах вуличної експлуатації цієї продукції залишають бажати кращого. Якщо вас не влаштовує якість оновлення, проведеного співробітниками комунального підприємства з утримання зелених насаджень, то можете їм допомогти і відновити правильно», – коментує він.

Також він додав, що «кожна людина бачить по-своєму, і комунальникам у цьому випадку здалося, що так буде краще і надійніше.., а хто такий Слава Балбек і який у нього дизайн, вони можуть і не здогадуватись».

Нагадаємо, що лави виготовлені з акації, яка з часом потребує шліфування та обробки лаком. Вони встановлені на Львівській площі за кошти меценатів. За перші півроку експлуатації на лавках з’явилися вирізані й випалені написи.

ФотоAlexey ChelnokovTUYVO