Комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила проект рішення щодо створення єдиної інформаційної бази водних об’єктів столиці.

Інформаційна база має містити інформацію щодо інвентаризації та паспортизації водойм, дані про форму власності, охоронні договори, фотознімки водних ресурсів, відомості про судові спори щодо порушення законодавства в сфері охоронних об’єктів.

Також обов’язковою буде інформація про ширину прибережних захисних смуг і дозволи на розміщення розважальних закладів у межах прибережних смуг.

Як зазначається у пояснювальній записці проекту, у Києві немає єдиної бази про водойми. У зв’язку із цим жителі столиці не можуть контролювати водне середовище міста. Це призводить до забруднення та знищення водойм та до порушень законодавства у сфері будівництва в прибережних смугах.

Збирати та опрацьовувати інформацію мають департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київради та КП «Плесо». Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Обкладинка: Аимаина хикари/wikimedia