Учасникам нападу на табір ромів на околиці Львова ввечері 23 червня, під час якого було вбито людину, оголосили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу.

«Зареєстровано кримінальне провадження за пунктом 12, частини 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 3 статті 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті), частиною 4 статті 296 (хуліганство), частиною 1 статті 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України», – повідомили в Генпрокуратурі.

Поліція затримала одного повнолітнього та сімох неповнолітніх осіб, яким повідомлено про підозру. Зараз вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу, досудове слідство триває. У прокуратурі зазначають, що загалом до нападу причетні 11 мешканців Львова та прилеглих сіл.

Як пише ZAXID.net з посиланням на представників поліції, нападники є членами незареєстрованої неонацистської організації «Твереза і зла молодь».

Нагадаємо, що під час нападу на табір ромів біля села Сокільники на Львівщині загинув від смертельних ножових поранень 24-річний житель Закарпатської області. Ще четверо людей – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження. Жінку з дитиною виписали з лікарні вдень 24 червня.

Нападникам від 16 до 20 років. Їм загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.


 Поліція ще не встановила підозрюваних у розгоні таборів ромів у Києві.