Перша леді США Меланія Трамп 21 червня відвідала дітей нелегальних мігрантів у Техасі, відокремлених від своїх батьків через міграційну політику Дональда Трампа. Під час поїздки на ній була парка Zara з написом «Насправді мені байдуже. А вам?»

Користувачі соцмереж, обурившись «прихованим меседжем» Меланії Трамп, почали пропонувати альтернативні варіанти куртки – такі, що, на їхню думку, були б доречними для першої леді у цій ситуації.

Зокрема, нью-йоркський ілюстратор Джастін Теодоро намалював скетч із написом «Нікому не має бути байдуже».

Ілюстраторка Хуана Медіна, яка сама мігрувала до США із Колумбії, провела аналогію з висловом «Якщо у них немає хліба, нехай їдять тістечка!», що приписують королеві Франції Марії Антуанетті.

А марка одягу Wildfang навіть випустила серію курток та світшотів із написом «Мені справді не байдуже. А вам хіба ні?» Зазначається, що за добу бренд продав речей на 50 тисяч доларів.

Усі гроші компанія перерахує організації, що надає юридичну допомогу мігрантам і біженцям у Техасі.

Там часом у Техасі уже помітили жінку в альтернативній парці, напис на спині якої звучить: «Мені не байдуже, я демократ».

Нагадаємо, що речниця першої леді Стефані Грішем запевнила журналістів, що ніякого прихованого послання на куртці немає, мовляв, не варто фокусуватися на гардеробі Меланії. А президент США Дональд Трамп написав у Twitter, що напис на куртці – відсилка до «Медіа фейкових новин»: «Меланія вже знає, якими нечесними вони є, тому вона справді більше не переживає».