На перетині Костянтинівської та Нижнього Валу облаштували інклюзивний наземний перехід зі світлофором.

«Перехід облаштований із пониженням бордюрного каменю, розширенням тротуару, встановленням тактильної плитки для людей з вадами зору та установкою пішохідного світлофору», – повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

«Дякую Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та сподіваюсь на подальші здобутки у цьому напрямку – зокрема, на цьому перехресті», – пише ініціаторка проекту Уляна Полтавець.

«Наземні пішохідні переходи – невід‘ємна частина створення доступного простору для всіх категорій громадян. Перехід на Нижньому Валу – перший крок у цьому напрямку», – коментує Полтавець The Village Україна.

Через недобудову на розі Костянтинівської та Нижнього Валу було закрито існуючий підземний перехід, і люди щоденно ризикували своїм життям, перебігаючи дорогу. Сподіваюсь, коли цей перехід зарекомендує себе, міська влада продовжить роботу над цим перехрестям.

Доступність нашого міста для всіх громадян є частиною стратегії розвитку Києва. Однак на практиці рідко є пріоритетом міських служб. Адже доступність – це не тільки про людей із інвалідністю. Наземні пішоходи потрібні всім маломобільним групам населення. Це і батьки з візочками, і люди похилого віку, а також велосипедисти, люди з важкими валізами і ті, хто втратив мобільність тимчасово (наприклад, на милицях). За різними оцінками, це 30-45% населення.

УЛЯНА ПОЛТАВЕЦЬ, авторка петиції

У лютому Полтавець зареєструвала петицію на сайті Київради з пропозицією облаштувати наземний пішохідний перехід на перехресті Нижнього, Верхнього Валів та вулиці Костянтинівської.

Петиція не набрала необхідної кількості голосів. Утім, за словами Полтавець, про намір облаштувати наземний перехід у КМДА заявили після чисельних звернень громадян.

На запитання, як це вплине на рух транспорт Подолом, авторка петиції відповіла: «Організація наземного переходу навряд чи додасть часу очікування для автомобілів, адже перехрестя і так регульоване світлофорами, має нарешті змінитися».

 Нагадаємо, що на Подолі триває зміна схеми руху транспорту: змінено напрям руху на односторонніх вулицях, розширено пішохідну зону, встановили розділювачі руху та світлофори.

 The Village Україна писали, як розібратися з новою транспортною схемою та не помилятися.

Обкладинка: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

Фото: Ірина Подлєсна, Ірина Черпак