Сенат Канади ухвалив законопроект про легальне вживання марихуани з  рекреаційною метою. Законний ринок канабісу запрацює упродовж 8-12 тижнів.

«Ми щойно стали свідками історичного голосування для Канади. Кінець 90-літньої заборони», – каже сенатор Тоні Дін, який підтримував законопроект.

Він також зазначив, що це сміливий крок для уряду, що покінчить з криміналізацією та незаконним ринком канабісу в країні на 7 мільярдів доларів.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, для якого легалізація марихуани була частиною передвиборчої кампанії, написав: «Нашим дітям було надто легко отримати марихуану, а злочинцям – прибуток. Сьогодні ми змінюємо це».

Згідно з ухваленим документом, уряд визначатиме постачальників марихуани в країні і ліцензуватиме виробників; провінції зможуть самі визначати ціни та встановлювати більш високий віковий ценз для покупки канабісу, ніж рекомендований урядом (18 років); без ліцензії канадці зможуть вирощувати до 4 кущів коноплі одночасно.

Зазначається, що закон набере чинності упродовж 8-12 тижнів.


Медична марихуана легалізована в Канаді з 2001 року. Її вирощують 40 ліцензованих виробників. У лютому 2018 року канадська компанія Cronos Group, що вирощує медичну марихуану, вперше в історії галузі вийшла на одну із найбільших фондових бірж США – Nasdaq.

обкладинка: pxhere.com