Патрульна поліція Києва не співпрацює з громадським формуванням «Київська муніципальна варта», повідомив її очільник Юрій Зозуля виданню LB.ua.

Патрульна поліція з ними не співпрацює. Ми не можемо співпрацювати з людьми, які сповідують і постійно говорять про порушення прав людини, тоді як база нашої діяльності – захист прав людини. Ми не можемо працювати з людьми, які сповідують расову ненависть.

Юрій Зозуля, начальник управління поліції Києва

Так Зозуля прокоментував своє ставлення до наявності серед членів «Муніципальної варти» представників праворадикальної організації C14.


 «Київську муніципальну варту» створили у червні 2017-го за сприяння мера Києва Віталія Кличка.

 Організація С14 заснована у 2009 році. Тогоріч її внесли до списку Міжнародної організації із визначення та аналізу тероризму (TRAC). 21 квітня 2018-го організація спалила табір ромів на Лисій горі. Поліція відкрила кримінальне провадження лише через кілька днів – після публікації відео розгону ромів у ЗМІ.

 Згідно із Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» громадське формування може патрулювати вулиці міст тільки спільно з поліцейськими.