Реконструкцію транспортної розв’язки на Шулявці здійснить фірма «Північноукраїнський будівельний альянс» майже за 600 мільйонів гривень. Про це свідчать результати тендеру в системі публічних закупівель Prozorro.

Тендер провели 7 червня. До аукціону допустили 2 із 4 компаній, які подали свої заявки на участь. Обидві недопущені компанії поскаржилися на його дискримінаційні умови.

Як йдеться у журналістському розслідуванні програми «Схеми», власником компанії, що виграла тендер, є Андрій Якусевич, який працює на громадських засадах помічником народного депутата Максима Микитася.

Своєю чергою, Микитась – відомий як столичний забудовник, колишній керівник держкорпорації «Укрбуд», зазначають журналісти. Найскандальнішим проектом компанії називають ЖК «Сонячна Рів’єра» на лівому березі, на будмайданчику якої у 2015 році були сутички зі стріляниною. Причиною конфлікту стало те, що будівництво зайняло водозахисну смугу і рекреаційну зону, де за генпланом мав бути парк.

Крім оголошення результатів тендеру, того ж дня, 7 червня, відбулося в Київраді засідання робочої групи щодо проектів реконструкції Шулявського шляхопроводу. Проте обговорення варіантів розв'язок перенесли на 12 червня, розповів виданню Delо.ua Віктор Петрук, автор трирівневої розв'язки.

За словами Петрука, і його розв'язка, і проект «неповного чотирилисника» від «Київдормістпроекту», який обрала міська влада, зараз перебувають на стадії експертизи.

Повторну петицію з вимогою обрати інший проект реконструкції зареєстрували у травні, після оголошення старту підготовчих робіт. Майже половину необхідних голосів вона набрала за добу, а потім і решту. За законом, її має розглянути Київрада. Однак у КМДА заявили, що не будуть змінювати проект.


 Напередодні у КМДА повідомили, що рух мостом триватиме до липня, але частково почнуть перекривати його найближчими днями.

 Нагадаємо, торік повідомляли, що український уряд домовився  з Китайською корпорацією про реконструкцію шляхопроводу на Шулявці.