Поліція Києва порушила кримінальну справу за статтею «хуліганство» через зруйнування ромського табору в Голосіївському парку представниками «Національних дружин».

Згідно з повідомленням поліції Києва, 6 червня поліцейські «проводили профілактичні заходи» у Голосіївському парку та встановили особистості присутніх там ромів. Після того як 7 червня більша частина мешканців залишила поселення, представники «Нацдружин» із сокирами та молотами, знімаючи усе на відео, «потрощили тимчасові споруди, перешкоджаючи працівникам парку та лісового господарства розчищати територію».

У поліції зазначають, що ніхто не постраждав.

«Поліція жорстко реагуватиме... Ніхто не має права здійснювати незаконні дії, ставити псевдоультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема, і щодо представників етнічних меншин. За такі дії передбачена встановлена законом відповідальність, до якої будуть притягнуті усі порушники», – зазначають у прес-службі поліції.


 7 червня представники організації «Національні дружини» зруйнували ромський табір у Голосіївському парку, транслюючи це в прямому ефірі на сторінці організації у Facebook. Свої дії вони назвали «толокою», прибиранням парку. Під час руйнування поселення його мешканці виносили з табору речі, однак зазначається, що більшість ромів покинули його напередодні.

 Раніше повідомлялось, що 21 квітня представники націоналістичної організації С14 розібрали табір ромів на Лисій горі у Києві та підпалили його. Поліція відкрила кримінальні провадження за двома статтями: «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії» та «хуліганство».