Ентомолог і доктор біологічних наук Валерій Корнєєв пояснив, що велика кількість метеликів у Києві пов’язана із ранньою та теплою весною, пише Inspired.

За словами Корнєєва, цьогоріч метелики, що вижили у схованках, відклали багато яєць у перший із сприятливих днів весни. Гусениці швидко розвинулись за травень та залялькувалися майже одночасно.

«Лялечка розвивалася трохи більше тижня, поки всередині неї сформувалися крильця і ніжки. І щойно вночі пройшов добрячий дощ, усі лялечки луснули, і вранці сьогодні дружно повиходили імаго, тобто дорослі метелики», – коментує ентомолог.

Метелик, який сьогодні масово з’явився у Києві, має назву сонцевик рудо-чорний. Гусениці живляться на листяних деревах, переважно на вербах і тополях, зазначає Корнєєв.

Науковець також додав, що в Європі і до Центральної Азії ентомологи спостерігають падіння чисельності більшості видів метеликів. Це відбувається через непрогнозовані природні умови, вплив людини, зокрема використання отрутохімікатів, розорювання та випалювання трави.

Зазначимо, що сьогодні, 4 червня, користувачі соцмереж звернули увагу на велику кількість метеликів у Києві.

Обкладинка: Peellden