Архітектор Андрій Миргородський розробив проекти реконструкції Володимирського та Бессарабського ринків у Києві та подав їх на перший архітектурний конкурс Ukrainian Urban Awards, пише «Хмарочос».

 Бессарабський ринок

Архітектор пропонує реорганізувати внутрішній простір з допомогою легких розбірних конструкцій для більш раціонального використання території,  створити пішохідну зону між будівлею ринку і суміжним кварталом, організувати місця для парковок (зокрема облаштування підземних паркінгів) та перерозподілити транспортні потоки на Бессарабській площі.

 Володимирський ринок

Згідно з проектом, який вже пройшов державну експертизу, планується побудувати підземний паркінг, готель з хостелом для працівників ринку, реконструювати головну будівлю, створити перехідну галерею з торгівельними приміщеннями, поділити територію ринку на квартали за призначенням продукції.

У КМДА планують реконструювати Бессарабський, Володимирський, а також Житній ринки до 2020 року. На відновлення історичних будівель витратять 125 мільйонів гривень з міського бюджету.

зображення: Проектні системи ЛТД