Невідомі стріляли у російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень він помер у кареті швидкої допомоги, повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Зазначається, що журналісту тричі вистрілили в спину біля його київської квартири, коли він якраз відчиняв двері. Постріли почула дружина Бабченка, яка викликала швидку допомогу. Журналіст помер по дорозі до лікарні.

Подія сталася на вул. Микільсько-Слобідській неподалік станції метро «Лівобережна», де Аркадій Бабченко разом з дружиною винаймали житло.

Порушена кримінальна справа за статтею «Умисне вбивство». Поліція розглядає дві основні версії: вбивство було пов’язане або з професійною діяльністю, або з громадянською позицією Бабченка.

Поліція склала фоторобот підозрюваного. Журналісти також шукають відео з камер спостережень і реєстраторів поблизу місця події, щоб ідентифікувати вбивцю.

Російський слідчий комітет також відкрив справу про вбивство. У відомстві заявили, що за останніх кілька років в Україні було вбито кілька росіян і вимагають «докласти всіх зусиль для оперативного розслідування».


 Аркадій Бабченко – відомий російський журналіст, який відкрито критикував політику Володимира Путіна.

Брав участь у двох чеченських війнах, опісля став військовим журналістом. Працював у кількох виданнях, зокрема у «Московському Комсомольці» та «Новій газеті».

Через переслідування у лютому 2017 року вимушено покинув Росію. Із серпня 2017-го по травень 2018 року мешкав у Києві. Працював на кримськотатарському телеканалі ATR. Був одружений, мав дочку.