У Києві 29 травня частково відновили постачання гарячої води після проведення гідравлічних випробувань.

За повідомленням влади міста, гарячу воду ввімкнули 1366 споживачам, серед яких житлові будинки, лікарні, дитсадки та школи.

Відновлення постачання гарячої води відбулось завдяки підключенню об’єктів до ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 замість районних котельних та станцій теплопостачання, де наразі відсутнє газопостачання через відмову НАК «Нафтогаз України» укласти договір із КП «Київтеплоенерго». «Саме тому, де є технічна можливість, ми підключили будівлі до інших джерел теплопостачання – до ТЕЦ, на яких поки газопостачання не припинене», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Без гарячого водопостачання зараз лишаються майже три тисячі будівель.


Нагадаємо, у квітні цього року завершилась угода міста з ПАТ «Київенерго». Виконавцем послуги гарячого водопостачання та опалення з травня стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго». НАК «Нафтогаз» відмовляється укладати угоду на газопостачання без врегулювання питання заборгованості «Київенерго», що становить понад 5 мільярдів гривень. За баченням «Нафтогазу», нове підприємство повинне перебрати на себе заборгованість.