Аеропорт «Бориспіль» прийме літаки з фанатами «Ліверпуля», чиї рейси раніше скасували.

«Внаслідок складних переговорів з авіакомпаніями, які здійснюють регулярні та чартерні перевезення в «Борисполі», не пов'язані з перевезенням уболівальників Ліги чемпіонів, нам вдалося частково змістити графік польотів і прийняти ці повітряні судна. Хочу ще раз акцентувати увагу на тому, що в майбутню добу «Бориспіль» буде працювати на межі своєї пропускної спроможності», – повідомив заступник гендиректора аеропорту Євгеній Дихне.

Раніше повідомлялося, що сотням фанатів «Ліверпуля», які прямували на фінал Ліги чемпіонів до Києва, скасували три авіарейси.

«Через велику кількість рейсів, що лeтять до Києва, «Бориспіль» не зміг виділити час для літаків. Ми дуже напружено працювали протягом 48 годин, щоб вирішити проблеми. У нас був і футбольний клуб «Ліверпуль», і поліція, і УЄФА, які намагались вирішити це», – заявила компанія World Choice Sports, яка організовувала переліт.

За повідомленням Sky News, у ФК «Ліверпуль» вважають, що World Choice Sports та аеропорт не змогли домовитися через розмір літаків турфірми.

У ситуацію втрутився мер Ліверпуля Джо Андерсон, звернувшись до київського мера Віталія Кличка. «Кличко допоміг провести переговори із директором «Борисполя» та забронювати два часові слоти. Що станеться далі, залежить від цієї компанії (World Choice Sports – ред.), сподіваюся, вона зможе все вирішити», – написав він у Twitter.


 Раніше повідомлялось, що «Бориспіль» готується прийняти 100 додаткових авіарейсів. «26 і 27 травня аеропорт буде працювати абсолютно на межі своїх можливостей», – зазначав менеджер із транспорту на час проведення Ліги чемпіонів у Києві Сергій Хижняк. Додаткові літаки розмістять в аеропорту на нестандартних місцях, для цього буде закрита злітна смуга, закрита одна доріжка для вирулювання, а також використають військовий сектор.

 26 травня на НСК «Олімпійський» відбудеться фінал Ліги чемпіонів УЄФА – матч між англійським «Ліверпулем» та іспанським «Реалом». У столиці очікують близько 70 000 іноземних туристів.

обкладинка: Wikimedia Commons