Легенди європейського футболу зіграють серію матчів на футбольному полі у «фан-зоні» на Хрещатику напередодні фіналу Ліги чемпіонів. Турнір матиме назву Ultimate Champions League Tournament. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Андрій Шевченко зі ще одним володарем «Золотого м'яча» – Луїшем Фігу

«Команди зіграють матчі п'ять на п'ять по 15 хвилин кожен. Переможці півфіналів зустрінуться у фіналі Ultimate Champions», – йдеться у повідомленні на сайті Союзу європейських футбольних асоціацій.

Турнір пройде 25 травня – з 16:00 до 20:00.

У ньому візьмуть участь чотири команди: «Друзі Андрія Шевченка», «Легенди Ліги чемпонів», «Легенди Реала» та «Легенди Ліверпуля».

Серед легенд «Реала» та «Ліверпуля» – Роббі Фаулер, Роберто Карлос і Луїш Фігу. У команді зірок Ліги чемпіонів Марко Матерацці, Хенрік Ларссон і Деку.

У команді посла київського фіналу Ліги чемпіонів Шевченка, зокрема, колишні гравці «Динамо» Олександр Шовковський і Сергій Ребров, переможець Ліги чемпіонів Кларенс Зеєдорф і футболістка збірної України Ія Андрущак. Тренуватимуть команду чинного тренера національної збірної брати Клички – Віталій і Володимир.

 Так званий «турнір легенд» – звична практика для європейського футболу. Показові матчі у цьому форматі проводили перед кількома останніми фіналами Ліги чемпіонів.

 Основні команди «Реала» і «Ліверпуля» зіграють у фіналі Ліги чемпонів сезону 2017/18 у Києві на НСК «Олімпійський».

Обкладинка: Андрій Шевченко / Facebook