На бульварі Шевченка у Києві учасники праворадикальних організацій протестують проти проведення дискусії на тему ЛГБТ, запланованої у хабі «ПеремогаSpace».

Як повідомляє «Громадське», участь у акції беруть близько 40 людей. За словами одного з учасників, метою акції є протест проти лекції «Наступ на права ЛГБТ як форма цензури: досвід Росії», а також проти діяльності правозахисної організації Amnesty International.

Представники праворадикальних організацій протестують проти дискусії про права ЛГБТ та діяльності Amnesty International / ФОто: Олександра Чернова, «Громадське»

Акція праворадикалів наразі проходить без сутичок. На місці присутні близько 30 поліцейких та 5 патрульних машин, повідомляють журналісти.

Організатори дискусії намагаються провести її вдруге. Першу лекцію, яка мала відбутися 10 травня, зірвали представники праворадикальних організацій та заблокували приміщення. За словами речниці Amnesty International Марії Гур’євої, поліція, яка була присутня на заході, відмовилася захищати гостей заходу, мовляв «вас п’ятеро, а їх 20».