Редизайн Messenger, відеодзвінки в Instagram та очищення історії пошуку – серед низки нововведень, анонсованих виконавчим директором Facebook Марком Цукерберґом на конференції F8.

Повний запис виступу Марка Цукерберґа на F8-2018

 Редизайн Messenger покликаний максимально спростити платформу для листування. «Коли люди листуються у Мережі, вони прагнуть швидкого і простого досвіду. Саме на цих ідеях ми зосереджуємося, повністю переосмислюючи Messenger», – розповів Цукерберґ. Зокрема, мова йде про спрощення навігації у додатку. Панель у нижній частині додатку спростили до трьох основних іконок.

 «Конкуренція з Tinder» – Facebook заявили про розширення функціоналу для знайомств у межах соціальної мережі через сервіс Dating. «Це можливість заводити справжні довготермінові стосунки, а не лише організовувати зустрічі на одну ніч», – пожартував Цукерберґ. Особливістю знайомств на Facebook стане інтеграція з іншими аспектами соціальної мережі на кшталт списку друзів і груп.

 Facebook дозволить користувачам очищувати історію пошуку. «Веб-браузери мають функціонал для очищення історію пошуку користувачів. Ми розробляємо схожу версію цього функціоналу і для Facebook», – підтвердив Цукерберґ перед початком конференції F8. За словами СЕО Facebook, це рішення безпосередньо пов'язане із нещодавнім скандалом навколо компанії Cambridge Analytyca та втручання у роботу соцмережі російських хакерів. Функцію зроблять доступною у межах кількох місяців.

 Серед головних нововведень Instagram – додання можливості здійснювати відеодзвінки у межах платформи та розширення функціоналу вкладки Explore. Посилання у цій вкладці тепер будуть розділені за темами, складеними за чотирикутними панелями. Своєю чергою, відеодзвінки в Instagram наразі тестуються, усім користувачам мережі вони стануть доступні найближчим часом.

 Серед інших нововведень: відтепер Instagram автоматично видалятиме коментарі, що сприйматимуться як агресивні, а в Stories можна буде інтегрувати облікові записи Spotify та функціонал камери GoPro.

 Також Facebook анонсували введення аналога Stories, групових дзвінків і стікерів у додаток WhatsApp.

 F8 – щорічна конференція, організована для розробників Facebook. Захід у каліфорнійському місті Сан-Хосе проходить з 2007 року.