Благодійний «Фонд Девіда Лінча» в Україні проводить безкоштовні навчання техніки трансцендентальної медитації для ветеранів АТО з посттравматичним синдромом.

«Нагальна проблема для всіх країн, що беруть участь у бойових діях, – посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), від якого страждають ветерани. Це реальна проблема, яка впливає на військовослужбовців та їхні сім'ї. При відсутності лікування ПТСР призводить до сильної депресії, проблем зі сном, відчуття ізольованості від людей, агресії. Це свого роду бомба сповільненої дії, оскільки згодом симптоми посилюються і нерідко призводять до суїциду», – кажуть у фонді.

За інформацією фонду, техніка трансцендентальної медитації є науково обґрунтованою та довела успішність в США, де «Фонд Девіда Лінча» навчає цієї техніки ветеранів та чинних військових у співпраці з ветеранськими організаціями.

«Трансцендентальна медитація – інструмент, який дозволяє подолати стрес і занепокоєння, набуті під час війни. Вона допомагає не тільки повернути людину до повноцінного життя, а й більш повно реалізувати її прихований потенціал», – коментує Олег Авагян, вчитель медитації, який курирує програму в Україні.

За його словами, 20 хвилин медитації двічі на день значно зменшують тривожність та інші симптоми, результат проявляється у перші тижні практики.

 Реєстрація


 David Lynch Foundation (Фонд Девіда Лінча) – некомерційна організація, створена у 2005 році для фінансування впровадження трансцендентальної медитації як методики боротьби зі стресами. Діяльність фонду спрямована на такі групи ризику, як ветерани воєн, жінки, що стали жертвами насильства, бездомні, ув'язнені та малозабезпечені студенти.

 За даними комітету Верховної Ради у справах ветеранів, в Україні вже понад тисячу людей, що воювали в АТО, здійснили суїцид.

обкладинка: Спілка ветеранів АТО / YouTube