На архітектурному фестивалі CANactions, що відбувся у Києві 20-21 квітня, представили нові проекти забудови Подолу, зокрема будинок на Сагайдачного, ЖК Amsterdam на Костянтинівській та проект району «Новий Поділ», пише «Хмарочос».

 «Новий Поділ»

Це проект будівництва житлових кварталів, офісів та пішохідної набережної у промзоні вздовж вулиці Набережно-Лугової.

Згідно з проектом, у районі пропонують створити сучасний публічний простір з амфітеатром, спортивним майданчиком, пішохідними зонами та доступом до води. Висота будівель не перевищуватиме вісім поверхів.

Новий Поділ - Novyi Podil by Prescription from Grisha Zotov on Vimeo.


 Будинок на Сагайдачного, 18

Проект будинку SAGA City Space на Сагайдачного, 18 передбачає створення коворкінгу, концерт-холу, офісних приміщень, закладів харчування та готельних апартаментів.

Загальна площа приміщень становитиме 7400 квадратних метрів, висотність фасадної будівлі не буде перевищувати загальний рівень будинків вулиці.

Зазначається, що перед початком проектування опитали громадськість. У рамках опитування 224 респонденти заповнили анкети та пройшли інтерв’ювання.


 ЖК Amsterdam на Костянтинівській

Новий комплекс буде розташований на місці промзони між вулицями Костянтинівською та Кирилівською.

Його складатимуть секції, розташовані «змійкою», та внутрішні подвір’я між ними. За інформацією «Хмарочоса», висотність комплексу становитиме десять поверхів.

зображення: «Хмарочос»