У Києві зірвали виставку про руйнування архітектурних пам’яток міста. За годину до відкриття 19 квітня працівники Національної музичної академії України, в якій погодили проведення виставки, демонтували стенди без пояснень, пише «Українська правда. Життя».

На виставці мали представити результати досліджень Фундації Терещенків та ГО «Київське віче» про те, в якому стані перебувають історичні будівлі міста, хто їхні власники, за якою схемою об’єкти вивели з комунальної власності і з яким наміром доводять до руйнації.

За словами організаторів, виставку скасували через політичну складову.

«Я не можу це офіційно коментувати, але наскільки я знаю, ця виставка була спрямована проти чинної влади. Надсилайте офіційний запит і ми відповімо у встановлений законом термін», – сказав виданню проректор академії Анатолій Бровій.

Натомість у Фундації Терещенків наголошують, що «виставку підготували громадські організації, які хочуть врятувати будівлі та публічно поставити це питання». Також на відкритті виставки у рамках благодійної акції планували збір коштів на збереження пам’яток Києва.

Зазначається, що виставку скасовують не вперше – її планували відкрити 18 квітня у Верховній Раді, однак організаторам відмовили без пояснень.

ФотоПавло Ковалов