Виконком міської ради у Львові зобов'язав вуличних музикантів подавати заявки на виступи, узгоджувати їх репертуар і час, пише «Укрінформ».

Так у міській раді хочуть впорядкувати вуличні виступи та звукове навантаження на історичну частину Львова.

Кожен вуличний музикант має подати через ЦНАП або на сайт Львівської міської ради заявку. Вказати репертуар, які музичні інструменти буде використовувати та графік виступів. Ці дані розглядатиме спеціальна комісія.

«Було визначено три ареали, на які буде поширюватися дія рішення – це площа Ринок, прилеглі вулиці до площі Ринок та решта території Львова», – зазначила директор департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

На площі Ринок виступи дозволені з 16:00 до 22:00, а у вихідні та святкові дні – з 12:00 до 22:00. Музиканти не можуть використовувати духові інструменти.

На прилеглих вулицях не можна використовувати ударні інструменти, але дозволяються духові з 16:00 до 22:00 у будні та з 12:00 до 22:00 у вихідні.

На решті території міста вуличні музиканти можуть виступати з 12:00 до 22:00. Дозволені усі інструменти, з врахуванням норм рівня шуму.

Контролюватиме вуличних музикантів «Муніципальна варта».