Держдепартамент США внесе нові графи у документи на отримання американської візи – тепер від прохачів вимагатимуть інформацію про їхні імена в соцмережах, а також попередні електронні адреси та номери телефонів, повідомляє АР.

«Нові правила застосовуватимуться практично до всіх претендентів на імміграційні та неімміграційні візи. За оцінками департаменту, це вплине на 710 тисяч заявників на імміграційну візу та на 14 мільйонів неімміграційних візових заявників, зокрема й тих, хто хоче приїхати до США з метою ведення бізнесу чи навчання», – пише агенція.

Якщо після публічних обговорень правила ухвалять, то прохачі візи повинні будуть надавати усі свої імена в соцмережах, номери телефонів, електронні адреси, статуси міжнародних подорожей та депортацій за останні п’ять років.

Лише претенденти на окремі типи дипломатичних та офіційних віз зможуть уникнути цих вимог.

Як зазначає АР, раніше дані про сторінки у соцмережах, електронну пошту та номери телефонів вимагали від тих заявників, яких обрали для додаткової перевірки. Наприклад, це стосується тих осіб, які подорожували територіями, підконтрольними терористичним організаціям.