Першу частину Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні можуть підготувати до наступного відзначення Революції гідності, тобто до лютого 2019 року. Про це The Village Україна заявив організатор архітектурного конкурсу на меморіал Бенджамін Госсбах.

Перемогу на конкурсі Меморіалу Героїв Небесної Сотні здобув проект команди Mistudio Ірини Волинець та Марії Процик. Це український проект, студія працює у Львові / ілюстрація [phase eins]

«Перевагою проекту, який здобув перемогу в конкурсі, є те, що для його втілення в життя не потрібно будувати все одразу. Його нижню частину можна реалізувати за кілька місяців, тобто встигнути до наступних роковин Майдану. Це не великий технічний виклик», – розповів представник компанії [phase eins].

Нижня частина проекту передбачає, що автомобілі зможуть отримувати доступ до готелю «Україна» / фото [phase eins]

За його словами, ця частина проекту передбачає видозмінення майдану Незалежності. Зокрема, на локації планують встановити інформаційний центр, який комунікуватиме про події Революції гідності.

Візуалізації проект / [phase eins]

Наступна частина проекту – при підйомі вгору по Алеї Героїв Небесної Сотні. Ліворуч у пагорбі пропонують зробити нішу близько 55 метрів завдовжки. У цій ніші знайдуть місце для понад сотні різних плит з іменами – для кожного з героїв.

Зміни пропонують ввести завдяки інтервенції у ландшафт / [phase eins]

«Це зробили для того, щоб кожна з родин мала окреме місце для висловлення пошани. Водночас різні плити візуально будуть накладатися одна на одну і створювати стіну. На межі ніші стіну утворює біла гранітна стела, що символізує щит. Це потужний символ – під цим щитом ніби об’єдналися всі герої», – пояснює Госсбах.

Як може виглядати паркова зона поблизу Жовтневого палацу / візуалізації [phase eins]

Інші складники проекту включають розбиття парку з 107 липами на честь Героїв Небесної Сотні, зигзагоподібну доріжку та частину з бруківкою поблизу станції метро «Хрещатик». Виконання цих об’єктів може зайняти близько року. Зокрема, часові межі залежать від процесу висаджування дерев.

Макет загального проекту / візуалізація [phase eins]

Окрім того, окремий проект передбачає створення Музею Революції Гідності. Під його будівництво Київська міська рада виділила 1,22 га землі. Конкурс на цей проект триватиме до 27 червня, презентують його 28 червня. За оцінкою [phase eins], втілення цього проекту в життя може зайняти близько чотирьох років.