Асоціація велосипедистів Києва (АВК) представила пропозиції з оновлення правил дорожнього руху і технічних стандартів у частині велотранспорту.

Автори документа проаналізували, як вирішуються найпроблемніші моменти з українських ПДР у законодавстві Англії, Швеції, Швейцарії, Чехії та Польщі.

«Є питання з тим, як регулюється рух велосипедистів, чи можна рухатися смугами громадського транспорту. В усіх європейських країнах, які ми досліджували – так, в Україні – поки ні. Чи можна повертати на велосипеді ліворуч, якщо вулиця досить широка? В усіх країнах, які ми досліджували, можна повертати велосипедисту, він рухається так само, як автомобіль. В Україні поки не можна. Відповідно, ми починаємо цю дискусію і хочемо, щоби розроблені нами пропозиції були враховані Кабінетом міністрів та профільними міністерствами», – каже координатор з національної роботи АВК Вадим Денисенко.

Також у чинні правила пропонують додати визначення велосмуги, велопереїзду, велосипедного шлюзу, електровелосипеда.

За повідомленням Асоціації велосипедистів, департамент транспортної інфраструктури КМДА врахує ці пропозиції та подасть їх від міста Києва на розгляд Міністерства інфраструктури, яке попередньо дало згоду виступити ініціатором внесення змін.

 посилання

обкладинка: Асоціація велосипедистів Києва в Facebook