Після обробки 99,65% виборчих протоколів на президентських виборах у Росії Володимир Путін отримав 76,66% голосів, повідомляє Центрвиборчком РФ.

Друге місце посідає кандидат від Комуністичної партії РФ Павло Грудінін – він отримав 11,80% голосів. За ним іде Володимир Жириновський з 5,67%.

На четвертому місці опинилася Ксенія Собчак з 1,67% голосів. Григорій Явлінський набрав 1,04%, Борис Титов – 0,76%, Максим Сурайкін – 0,68%, Сергій Бабурін – 0,65% голосів.

Також, за повідомленням російської ЦВК, в анексованому Криму за Путіна проголосували 91,9% виборців. Натомість голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомляв про низьку явку на виборах в Криму та тиск на кримських татар.

Як пише «Громадське», після оголошення попередніх результатів виборів, у центрі Москви прихильники Путіна зібралися на «переможний» мітинг, Ксенія Собчак заявила, що не вірить даним екзит-полів, а Володимир Жириновський нарікнув на нерівні умови кандидатів.

У відповідь на запитання, чи братиме Путін участь у виборах 2030 року, політик сказав: «Це смішно. Я що, до ста років тут буду сидіти?».

Явка виборців склала 67,43%.