Суд не знайшов складу злочину в діях голови громадської організації «Інсайт» та організаторки маршу за права жінок Олени Шевченко.

Організаторку маршу підозрювали у «нарузі над державними символами» через наявність на марші плакату, на якому була зображена жінка із стилізованим гербом-тризубом.

У суді Шевченко стверджувала, що наруги у цьому банері не вбачає і що на плакаті був використаний логотип формування Національних дружин.

Як повідомляє «Громадське», до будівлі суду прийшли представники праворадикальних організацій. Адвокатка Шевченко закликала присутніх не йти з суду по одному, а правоохоронців – убезпечити тих, хто підтримував її, і провести до зупинок громадського транспорту.

 Після маршу 8 березня організаторам акції інкримінували статтю щодо порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій з додаванням матеріалів про наругу над державними символами через використання банера із зображенням оголеної жінки зі встромленим у неї логотипом Національних дружин.