Перевізник «Київпастранс», який надавав для проекту «Громадський автобус» транспорт, каже, що причиною відмови брати участь в експерименті було порушення процедури перевезення. Про це повідомляє «Сегодня».

12 березня між Броварами та станцією «Лісова» запустили безкоштовний автобус. Фінансувати його мали з благодійних внесків пасажирів. З 6 до 9 ранку автобус здійснив шість рейсів. Але вже ввечері того ж дня його з маршруту зняли. Як повідомили автори проекту, «Київпастранс» відмовився пускати автобус на вечірні рейси, незважаючи на договір.

«Розмов про якісь соціальні дії не було. Був запит на перевезення співробітників організації. А коли почали набирати пасажирів, це вже мало ознаки регулярних перевезень, без відповідного дозволу», – пояснює очільниця прес-служби «Київпастрансу» Марина Загородько.

У той же час автори проекту кажуть, що «Київпастранс» не забезпечив усі умови перевезення.

«Це найбільший перевізник. Ми до них звернулися, тому що вони професіонали, вони повинні були забезпечити всі умови, ліцензії, довідки, затверджені маршрути. Ми в них не орендували автобус, ми замовили у них послугу перевезення пасажирів», – говорить координатор проекту Андрій Саук.

Для проекту наразі шукають іншого перевізника.

 «Громадський автобус» – це соціальний експеримент, мета якого, зі слів кураторів, створити альтернативу маршруткам та показати, чи готова громада до вирішення транспортних питань власним коштом.