З 13 березня набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров’я, яким скасовується низка форм первинної облікової документації, зокрема талони на прийом до лікаря і медичні карти дітей для вступу до шкіл та садків. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

«Відтепер медичні працівники не зобов’язані заповнювати, опрацьовувати та зберігати облікові форми, які вже давно втратили свою актуальність, але роками продовжували залишатися рудиментом радянської паперовоорієнтованої системи охорони здоров’я», – йдеться у повідомленні.

Так, згідно з наказом, скасовують:

  «Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів»

 «Контрольнау карту диспансерного нагляду»

 «Медичну карту студента»

 «Талон на прийом до лікаря»

 «Талон амбулаторного пацієнта»

 «Медичну карту дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)»

 «Книгу запису викликів лікарів додому»

«Як свідчить практика, для обліку лише одного візиту пацієнта в медичному закладі необхідно було зробити записи в 5-10 різних паперових документах, інформація в яких дуже часто дублюється, поставити значну кількість різних підписів та печаток», – додають у міністерстві.

Замість паперових талонів впроваджується оновлена форма 074/о «Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів». Заклади первинної медичної допомоги, які наразі не комп’ютеризовані, вестимуть таку відомість у паперовій формі, однак, як стверджують у МОЗ, кількість інформації для її заповнення в рази менша за ті форми, що були.