Під час зустрічі щодо перенесення занять з ліцею №142 у інші заклади через начебто аварійний стан будівлі, батьки висунули вимогу: скасувати наказ управління освіти Солом’янського району та продовжити заняття у приміщенні на проспекті Політехнічному, 2А. Про це повідомляє «Громадське».

Батьки погодилися на проведення додаткової державної експертизи будівлі і зазначили, що готові під свою відповідальність відпустити дітей навчатися в приміщеннях ліцею.

На сайті Солом’янської районної держадміністрації зазначають, що «з метою забезпечення освітнього процесу» навчання з ліцею №142 переносять у новозбудоване приміщення НВК «Ерудит» (вулиця Яблонської, 12).  Також повідомляється, що дистанційного навчання для учнів не буде, замість цього змінять терміни весняних канікул на період з 12 по 16 березня замість 26-30 березня.

«Беручи до уваги категоричні висновки про знесення будівлі та виникнення загрози життю та здоров’ю учасників освітнього процесу, повідомляємо, що за наявності проектно-кошторисної документації буде прийнято рішення щодо можливості реконструкції приміщення ліцею», – йдеться в повідомленні.


 12 березня учні київського ліцею №142 протестували проти закриття будівлі, яку визнали аварійною після обстеження, яке здійснювало ТОВ «Проект-Студія».

10 березня учнів ліцею №142 повідомили по Viber, що будівля школи «перебуває в аварійному стані» і всі переходять на дистанційне навчання.

При цьому самі учні кажуть, що не помітили доказів того, що будівля перебуває в критичному стані.

Фото: Анна Бобирєва