Солом’янський райсуд Києва не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади одеського міськголови Геннадія Труханова.

Під час судового засідання Труханов заявив, що не «не вступав у злочинну змову з метою розтрати коштів і не розтрачував кошти місцевого бюджету Одеси», пише «Радіо Свобода». Він планує повернутися до виконання своїх посадових обов’язків.

Антикорупційна прокуратура оскаржуватиме рішення суду та наголошує на небезпеці повернення Труханова на посаду, оскільки він матиме змогу «підробити певні документи або вчиняти інші злочинні дії», пише «Громадське».


 Напередодні, 26 лютого, Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід для Геннадія Труханова, а Солом’янський райсуд Києва арештував його майно.

 Після розгляду справи Труханова у Солом'янському суді 15 лютого сталися сутички, під час яких застосували вогнепальну зброю та сльозогінний газ: було поранено 4 людини.

 За версією НАБУ, Геннадій Труханов та його заступник Павло Вугельман «можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси».

 Вранці 14 лютого в аеропорту «Бориспіль» Труханова затримали прикордонники і передали співробітникам НАБУ.