Тестовий запуск електронного квитка в Києві перенесли на 14 липня, а повноцінно система запрацює до осені 2018 року. Про це розповів директор департаменту інформаційних технологій КМДА Юрій Назаров, пише Data.ua.

Раніше міська влада планувала тестовий запуск електронного квитка на квітень.

«Ми дійсно планували 1 квітня вже почати тестування, але по ходу реалізації проекту з’явилися додаткові роботи. З урахуванням того, що ми почали опрацьовувати гнучкі моделі тарифів з використанням електронних гаманців, де містянин зможе, наприклад, вибрати на місяць безлімітну поїздку, кількість поїздок і т. д., у нас зсуваються терміни на липень. Орієнтовно 14 липня ми почнемо тестувати систему. Думаю, цей період складе близько трьох місяців, тобто повноцінно на робочу систему ми вийдемо до осені – у жовтні, листопаді», – говорить він.

Після запуску сервісу пасажири зможуть оплачувати поїздки безконтактною карткою, банківською карткою, «Карткою киянина», QR-кодом у мобільному додатку або на паперовому носії. Також у період тестування працюватиме стара система – квитки можна буде купувати безпосередньо в кондуктора.

ФОТО Обкладинки: city.kharkov.ua