Після ДТП з маршрутками на вулиці Олени Теліги, внаслідок якої постраждали 12 людей, у КМДА обіцяють провести рейдові перевірки столичних перевізників.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«За дорученням мера міська влада проведе спільні рейдові перевірки автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування на предмет дотримання вимог договорів, укладених із організатором перевезень на території столиці, норм і стандартів із безпеки руху та перевезень пасажирів», – повідомив він.

Рішення стосується перевізників комунальної та приватної форм власності.

«Перевірятимемо технічний стан рухомого складу, наявність і результати медичних обстежень водіїв. Окрема увага буде приділена кваліфікації водіїв. У разі виявлення порушень міська влада реагуватиме жорстко», – зазначив Поворозник.

Заступник голови КМДА Дмитро Давтян повідомив, що на порушників, виявлених під час перевірок, «чекають жорсткі санкції».


Увечері 16 лютого на вулиці Олени Теліги сталась аварія за участю двох маршруток. «Обидві маршрутки рухалися в попутному напрямку. Імовірно, один з водіїв підрізав іншого – і автобус зіткнувся з електроопорою, інший транспортний засіб виїхав на тротуар і вдарився в дерево», – зазначили у поліції. Постраждали 12 людей, двоє з них у важкому стані.

5 листопада міська влада ініціювала перевірки маршруток після загибелі двох людей.