Міністерство культури заявляє, що каплиця УПЦ МП нелегально розміщена на території Національного музею історії України та готує судові позови проти забудовників.

Єдиним законним користувачем земельної ділянки є Національний музей історії України, і його права порушені протиправними діями релігійної громади УПЦ, визнають у відомстві.

Мінкульт візьме участь у розгляді справи в суді і повторно скерує до правоохоронних органів звернення щодо захисту пам’ятника національного значення «Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментом Десятинної церкви (Церкви Успіння Пресвятої Богородиці) від V-IX століття, IX-XIII століття», який розташований між вулицями Володимирською, Великою Житомирською та схилами Старокиївської гори.

 Раніше в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва повідомили, що не видавали та не реєстрували дозволів на будівництво на вулиці Десятинній, а також не проводили перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності при будівництві каплиці.