На сайті Київради зареєстрували петицію із пропозицією не відключати влітку гарячу воду, а переключати споживачів на іншу теплотрасу.

Автор петиції зазначає, що протягом кожного літа та осені у Києві виконуються гідравлічні випробування трубопроводів теплових мереж та реконструкції окремих ділянок теплотрас під час яких відбувається тривале відключення споживачів від гарячого водопостачання.

Багато киян, з його слів, змушені через це по кілька тижнів жити без гарячої води.

«Багато сімей та осіб пенсійного віку не мають матеріальної можливості встановити у власних оселях більш-менш надійний бойлер. Встановлення бойлерів ускладнюється ще й тим, що зношені електромережі багатьох житлових будинків не здатні витримувати навантаження від додаткових потужних електроприладів», — йдеться у тексті петиції.

Враховуючи це, автор просить не припиняти влітку гаряче водопостачання, а при плануванні випробувань та реконструкції тепломереж у межах Києва розглядати варіанти переключення споживачів на інші теплотраси і забезпечувати таким чином житлові масиви гарячою водою на період виконання випробувань та ремонтних робіт.

 Петиція

Фото: зі сторінки петиції