Прокуратура Києва через господарський суд вимагає повернути в державну власність готельно-ресторанний комплекс «Феофанія». Про це повідомила прес-служба відомства.

«Прокуратурою Києва до господарського суду подано позов про витребування у державну власність нерухомого майна – готелю «Феофанія» і ресторану готелю, загальною площею 6620,7 квадратних метра і вартістю понад 182 мільйонів гривень, розташованого на вулиці Метрологічній, 14-Б», – йдеться у повідомленні.

Приватне підприємство, кажуть у прокуратурі, не будучи власником спірного майна, 1 квітня 2013 року зареєструвало комплекс за собою на підставі судового рішення від 3 березня 2004 року. Проте з’ясувалося, що це рішення суду ще у листопаді 2011 року було скасоване Апеляційним судом Києва.

«Таким чином, внаслідок вказаних незаконних дій приватне підприємство заволоділо державним майном без відповідної правової підстави», – кажуть у прокуратурі.

Відтак прокуратура вжила заходи щодо повернення спірного майна у державну власність в особі Національної академії наук України.

Фото: Hotels24.ua