На місці незаконної забудови на вулиці Мічуріна співробітники «Київблагоустрою» демонтували будівельний паркан. Про це повідомляє «Укрінформ».

Міський голова Віталій Кличко наголосив, що дозвільних документів на будівництво на цій ділянці немає.

«Паркан має бути знятий, і ми будемо чекати результатів від правоохоронних органів щодо законності цього будівництва. Разом з тим представник забудовника пообіцяв зупинити на даний момент будівництво», – підкреслив він.

Раніше прокуратура Києва в судовому порядку ініціювала питання про повернення столичній громаді земельної ділянки у Печерському районі площею понад 0,07 га.

«Приватними особами було здійснено реєстрацію права користування на цю земельну ділянку на підставі договорів купівлі-продажу будинку, який повністю згорів у 70-х роках минулого століття. На даний час, незважаючи на накладений на неї арешт, без отримання будь-яких дозволів та правовстановлюючих документів здійснюється будівництво багатоквартирного будинку», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У прокуратурі наголосили, що при цьому Київрада рішення щодо передачі спірної ділянки у власність або в оренду не ухвалювала.