Видання Ars Technica опублікувало свій традиційний рейтинг компаній, які, на думку редакції, можуть загинути у 2018 році. Йдеться не тільки про фактичне закриття бізнесу, іноді компанії помирають роками, переживаючи перезавантаження, поглинання та очікування інвестицій.

До переліку потрапили компанії, які мають хоча би одну з цих проблем:

 втрата долі на ринку протягом тривалого часу;

 серйозні фінансові труднощі;

 проблема топ-менеджменту, які викликає запитання до бізнес-моделі та довготривалої стратегії.

 UBER

У 2017 компанія компанія пережила кілька гучних скандалів, пов'язаних з крадіжкою інтелектуальної власності, проявами сексизму у компанії, а також звільнення генерального директора компанії. Крім того у 2018 році аналітики прогнозують компанії великі збитки. У 2016 Uber вже втратив $ 2,6 млрд

 Twitter

Автори списку вважають, що протягом 2017 року сервіс мікроблогів зробив дуже багато для того, щоб опинитися у цьому списку. Від президента Трампа, який вибрав сервіс для публікації абсурдних повідомлень, до збільшення кількості символів для одного твіта.

 HTC

У 2017 році компанія продала частину свого бізнесу Google за $1,1 млрд. За підрахунками, цих грошей вистачить на 3,5 роки, але разом з тим прибуток компанії вже багато років поспіль падає.

 SoundCloud

У червні 2017 року компанія скоротила 40% працівників та закрила офіси в Сан-Франциско та Лондоні. Увесь період існування компанія не продавалася великим компаніям заради збереження незалежності та існувала виключно за рахунок інвестицій. Сервісом користувалося близько 170 мільйонів людей, але його автори так і не змогли його правильно монетизувати.