У зв’язку з продовженням у Єгипті надзвичайного стану ще на три місяці, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України переглянути плани щодо відвідування цієї країни.

«Застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи «ІДІЛ», які дедалі частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних громадян з огляду на їхню релігійну приналежність», – пояснюють у Консульській службі.

 Громадянам, які вже перебувають у Єгипті, рекомендується врахувати наявні ризики подальшого перебування на території цієї держави й утриматися від поїздок і перебування на півночі і в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини річки Ніл.

 Також у МЗС рекомендують бути пильними під час відвідування північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, туристичних місць в її долині, узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді і Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

 Рекомендується утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, що перебувають під охороною і наглядом сил безпеки. У разі гострої необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідним або представникам туроператора.

 Також рекомендується бути особливо обачними під час святкування в Єгипті релігійних, зокрема християнських, свят і за можливості утримуватися від відвідування релігійних святинь.

 У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю та здоров’ю рекомендується звертатися до посольства України в Єгипті за телефоном: +201000039648, e-mail: [email protected], або на «гарячу лінію» МЗС: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти [email protected].