На Контрактовій площі до Нового року облаштували новорічне містечко, головними атракціями якого стали колесо огляду та цирк «Кобзов». Деякі кияни висловили невдоволення, що цирк зайняв пішохідну зону, а довколо містечка — бруд. Голова Подільської РДА Валентин Мондриївський пояснив, як і чому обирали такий сценарій святкування, пише «Хмарочос».

Цирк та колесо огляду встановив підприємець Микита Бабенко. Його представниця Вікторія Тиха стверджує, що при виборі розваг намагалися догодити усім віковим категоріям.

У райдержадміністрації кажуть, що варіанти святкування та облаштування площі пропонують організатори події, потім їх обирає спеціальна комісія.

Дивимося, які заходи пропонують організатори. Обираємо, щоб це був не базар вокзальний. Не пропускаємо заходи примітивного рівня. Ми співпрацюємо з КМДА, щоб з 2018 року запрацювали нові правила відбору організаторів івентів. Моя позиція, що колесо нікому не заважає. А цирк – це була своєрідна спроба, ми довго думали, чи він буде зручним, комфортним та органічним. Я думаю, що це остання спроба перебування цирку на Подолі.

Валентин Мондриївський, голова Подільської РДА

ФОТО: Анна Бобирєва