На Хрещатику в рамках програми «Обери дерево для Хрещатика» посадили 10 дерев новітнім способом. Навесні відбудеться голосування за той вид дерев, який залишать на Хрещатику, решту саджанців перенесуть у парки та сквери, повідомляє «Київзеленбуд».

Серед саджанців: клен гостролистий Royal red, в’яз New Gorizon, гіркокаштан червоноквітковий, дуб звичайний Fastigiata Koster, горобина проміжна Brouwers, граб звичайний Fastigiata, платан гібридний, клен гостролистий Columnare, вишня пташина Plena.

«Рослини висаджені із впровадженням системи крапельного поливу та захисту від солі в спеціальний семишаровий ґрунт, що є новим екологічним підходом для збереження екосистеми головної вулиці столиці», – розповідає генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

«Навесні кияни завдяки онлайн-голосуванню на сайті нашого підприємства оберуть, які саме дерева ростимуть у центрі столиці», – додав він.

Восени рослини викопають і пересадять у парки та сквери міста, а той вид дерева, за який проголосують кияни, надалі висаджуватимуть на Хрещатику.

Зображення: Київзеленбуд