Міст завдовжки 222 метри з’єднає Володимирську гірку з парком «Хрещатий» і оглядовим майданчиком біля арки. Висота опор у найвищій точці – 36 метрів. Фото проекту публікує «Вечірній Київ».

«Аби міст довжиною 222 метри, який споруджено на великій висоті, не лякав пішоходів, не завдавав їм психологічного дискомфорту, вирішили зробити його з трьома зигзагами. Пішохід, що перебуває на кожному з таких відрізків, бачитиме перед собою кожен раз іншу панораму: Європейської площі, Подолу і північних районів столиці, лівобережну далечінь і Троєщину, Дніпро (лівий берег на півдні), схили і столичні мости, Києво-Печерську лавру», – каже керівник авторського колективу архітекторів із «Проектні системи ЛТД» Андрій Миргородський.

Міст розраховано на велосипедистів та пішоходів. Велодоріжки розмістили посередині дорожнього полотна завширшки 6 метрів. На ньому передбачено також використання снігоприбиральної техніки.

На мосту в місцях поворотів зроблять скляну підлогу. Огорожі мосту також будуть скляними.

Проект мають передати у комісію ЮНЕСКО, оскільки будівельні дії в заповідній зоні київських пагорбів потрібно узгоджувати.