У «Київпастрансі» розповіли, як працюватиме система електронного квитка, який впровадять у громадському транспорті міста у квітні 2018 року.

Можливості оплати проїзду після впровадження е-квитка:

 транспортною карткою (електронним проїзним);

 пільговою соціальною «Карткою киянина»;

 банківською безконтактною карткою;

 смартфоном (через мобільний додаток, екран або NFC);

 паперовим або електронним разовим квитком з QR-кодом.

Квиток для разової поїздки можна буде придбати за готівку в електронному терміналі на зупинці або з допомогою банківської картки в салоні транспорту.

Оформлення та поповнення усіх видів проїзних (на види транспорту, на час, на кількість поїздок, на відстань) буде можливо також у «Кабінеті пасажира» на відповідному сайті або через електронні термінали поповнення.

Кондуктори на час перехідного періоду ще працюватимуть. Вони продаватимуть разові квитки та допомагатимуть пасажирам користуватися технічними засобами системи е-квитка.

Контроль оплати проїзду здійснюватимуть за допомогою спеціальних терміналів, які будуть відстежувати останню валідацію засобів сплати за проїзд у пасажирів.

Також контроль реалізовуватимуть з допомогою валідатора, через який буде фіксуватися проїзд: потрібно лише повторно піднести смартфон або картку до відповідного валідатора, і він підтвердить сплату або несплату за проїзд.

Валідатори буде розміщено в салоні за принципом «кількість дверей + 1», а в автобусах малої місткості – 2 одиниці.