Посольство України в Ізраїлі рекомендує українцям утриматися від відвідування Єрусалима через рішенням президента США визнати це місто столицею Ізраїлю. Про це йдеться в офіційній заяві посольства.

«У зв’язку з рішенням Президента США про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю та про переведення посольства США до Єрусалима, існує ймовірність загостренням безпекової ситуації на Західному березі та у Східному Єрусалимі через терористичні погрози», – йдеться у повідомленні.

Тим хто, вже перебуває на Західному березі та у Східному Єрусалимі рекомендують виявити пильність та уникати скупчень людей.


6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Посольство США переведуть з Тель-Авіва до Єрусалима.

Президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що це рішення нівелює всі спроби Вашингтона встановити мир між Ізраїлем і Палестиною. Палестинська влада прагне зробити Східний Єрусалим столицею своєї держави.


На Західному березі Йордану і в секторі Ґаза спалахнули сутички між палестинцями і поліцією, передає ВВС. Щонайменше 17 людей зазнали поранень.