Поліція штурмувала наметове містечко під Верховною Радою, де перебувають прихильники Міхеіла Саакашвілі. Про це повідомляє «Громадське».

Спроба штурму частини наметів у Маріїнському парку розпочалася о шостій ранку.

Фото: «Громадське»

Поліція повідомляє, що правоохоронці проводили заходи з розшуку лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі. «Активісти почали чинити супротив і провокувати правоохоронців. У результаті під Верховною Радою України посилено наряди правоохоронців», – йдеться у повідомленні.

Унаслідок сутичок поліції з протестувальниками постраждали близько 10 людей, повідомили медики наметового містечка. За інформацією поліції Києва, внаслідок подій постраждали четверо правоохоронців.

Протестувальники зміцнюють барикади та зносять шини, депутат Семен Семенченко роздає інструкції самообороні наметового містечка, передає «Українська правда». За інформацією видання, Міхеіл Саакашвілі перебуває в готелі «Київ» під охороною.


Слідчі Генеральної прокуратури разом з СБУ затримали Міхеіла Саакашвілі. До його квартири прийшли з обшуками у рамках кримінального провадження, яким займається Генеральна прокуратура. Поблизу будинку Саакашвілі відбулися сутички, у ході яких постраждали чотири особи, дев'ять – затримали.

Авто із затриманим Міхеілом Саакашвілі заблокували на вулиці Трьохсвятительській біля Музею історії міста Києва. Прихильники витягли затриманого Міхеіла Саакашвілі з автомобіля правоохоронців і перебувають у наметовому містечку під Верховною Радою.