Авто із затриманим лідером «Руху нових сил» Міхеілом Саакашвілі заблокували на вулиці Трьохсвятительській біля Музею історії міста Києва.

14:20 Прихильники витягли затриманого Міхеіла Саакашвілі з автомобіля правоохоронців. Натовп прямує Верховної Ради через вулицю Грушевського.

За словами прихильників «Руху нових сил», вони прямують під Верховою Радою, аби заслухати о 16:00, як генеральний прокурор Юрій Луценко звітуватиме депутатам.


Противники затримання спустили шини авто, розбирають бруківку та почали будувати барикаду.

Відео: Hromadske / Twitter
Фото: Громадське / Олександра Чернова

На місці події відбулися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ, передає «Громадське».

Вулицю Хрещатик біля майдану Незалежності перекрили правоохоронці.

Слідчі Генеральної прокуратури разом з СБУ затримали Міхеіла Саакашвілі. До його квартири прийшли з обшуками у рамках кримінального провадження, яким займається Генеральна прокуратура. Поблизу будинку Саакашвілі відбулися сутички, у ході яких затримали кілька людей.


Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що акції протесту Міхеіла Саакашвілі відбувалася за кошти олігарха-втікача Сергія Курченка.

3 грудня в Києві «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі влаштував ходу з вимогою «імпічменту президента». 12 листопада відбувся «Марш обурених» з вимогою ухвалити закон про імпічмент та Антикорупційний суд. Цю акцію теж анонсував Міхеіл Саакашвілі. Також серед політичних партій, які у жовтні організовували масові акції протесту під Верховною Радою на підтримку «Великої політичної реформи», була партія Саакашвілі «Рух нових сил».


У липні президент України Петро Порошенко позбавив Міхеіла Саакашвілі українського громадянства. У вересні Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон. Суд визнав його винним у незаконному перетині державного кордону.