Станом на ранок 4 грудня блокування одного із в’їздів до телеканалу NewsOne продовжується.

3 грудня група людей заблокувала в’їзд на територію каналу NewsOne. В’їзд обмотали колючим дротом і заблокували мішками, які до будівлі каналу привезла вантажівка.

Відповідальний за блокування – очільник політичної партії «Братство» Дмитро Корчинський. Учасники блокування вимагають від власника телеканалу, народного депутата Євгена Мураєва, вибачитися за «сепаратистські висловлювання». 29 листопада в ефірі NewsOne він назвав події кінця 2013 –початку 2014 року в Україні державним переворотом.

Також блокувальники вимагають звільнити «найватніших» ведучих і змінити редакційну політику каналу з «ватної прокремлівської» на «патріотичну проукраїнську».

«До тих пір, поки цього не відбудеться, наша мирна акція продовжуватиметься», – заявив учасник блокування Олексій Середюк, додавши, що канал блокують ветерани АТО і представники різних громадських організацій.

Редакція NewsOne пов’язує блокування з тим, що вони єдині транслювали «Марш за імпічмент», який організував «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Особи, які заблокували в’їзд, зазначають, що «це символічна акція, чотири входи до каналу відкриті».

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав фізичне блокування каналу NewsOne тиском на ЗМІ.

Фото обкладинки: з сюжету телеканалу NewsOne