У Києві евакуюватимуть незаконно припарковані авто, які заважають руху громадського транспорту чи пішоходів. Про це повідомили в КМДА.

Він уточнив, що перелік 67 вулиць, де заборонять паркування, затвердили, щоб надати права поліції евакуювати автомобілі у разі нагальної потреби.

Незаконно припарковані автомобілі евакуюватимуть, якщо їх лишатимуть на смузі руху громадського транспорту, на пішохідних переходах, посеред дороги тощо.

«Ми підготували законопроект щодо внесення змін до деяких законодавчих актів щодо паркування, де ініціюємо надання повноважень місцевим органам влади використовувати фото- і відеофіксацію порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Тоді у нас з’являться важелі впливу на порушників. А поки у нас їх немає, ми затвердили цей перелік, щоб надати права поліції евакуювати автомобілі у разі нагальної потреби», – наголосив Сергій Симонов.

Легітимні паркувальні майданчики на визначених у переліку вулицях працюватимуть у звичному режимі.


 Київрада затвердила перелік вулиць, де паркування транспортних засобів призводить до зменшення пропускної спроможності й суттєво перешкоджає дорожньому руху.