У 2018 році планують завершити відвід землі під створення індустріального парку у Деснянському районі. Про це повідомив заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

У Деснянському районі поблизу Троєщини хочуть побудувати індустріальний парк загальною площею 106,68 га. Будівництво планується на вулиці Пухівській у виробничо-складській та рекреаційній зоні, що межує з ТЕЦ-6.

«Зараз готується до впровадження проект індустріального парку в структурі проекту промислового вузла «Київська бізнес-гавань» у Деснянському районі. У наступному році буде завершено відвід чотирьох земельних ділянок загальною площею 106,68 га і підготовлено Концепцію індустріального парку», – йдеться у повідомленні КМДА.

Пріоритетними в розвитку проекту, стверджують у КМДА, стануть фармацевтична галузь, виробництво електро- і оптичного обладнання, інжиніринг та інформаційні технології, точне машинобудування, електроніка, легка промисловість.

Перший заступник голови КМДА вважає, що проект дасть змогу створити тисячі робочих місць, сприятиме розвитку інфраструктури та збільшить надходження у місцевий бюджет.

Як повідомляє «Економічна правда», розпорядження щодо створення промислового вузла «Київська бізнес-гавань» було підписано у 2013 році Олександром Поповим. З тих пір реалізацію проекту неодноразово відкладали.