У будівлі кінотеатру імені Гагаріна, що на вулиці Щусєва, 5, змінять висотність і проведуть ремонт. Про це повідомили в КМДА.

На проектні роботи місто витратить мільйон гривень. Кількість поверхів будівлі буде збільшено до п’яти за рахунок надбудови адміністративно-офісної частини, у якій розмістяться теле- і радіостудії. Також у приміщення будуть розташовані редакції телеканалу «Київ», радіостанції «Голос Києва» та газети «Вечірній Київ».

Проект реконструкції кінотеатру імені Гагаріна

«Будівля збереже свою історичну функцію кінотеатру – на першому поверсі розмістяться два кінозали на 66 та 48 місць із сучасним обладнанням, просторим фойє, допоміжними приміщеннями та безбар’єрним доступом для всіх груп населення», – каже директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В'ячеслав Непоп.


Кінотеатр імені Гагаріна побудували в 1971 році. Він функціонував до 1993 року. У 90-х у фойє кінотеатру розмістився ресторан з більярдним клубом, пізніше в будівлі організували продовольчий ринок.

У травні 2001 року рішенням Київради будівлю передали Українській православній церкві для створення Сирецького меморіалу, але виконанню цього рішення завадили місцеві продавці.

Уже десять років будівлю не експлуатують і вона поступово руйнується.